BPM Aangifte berekenen

Bij bpmwaarde begrijpen we dat het afdragen van bpm bij het invoeren van een motorrijtuig een complex proces kan zijn. Een onjuiste bpm-aangifte kan niet alleen leiden tot administratieve complicaties, maar ook tot financiële gevolgen. Daarom bieden wij onze een BPM Aangifte dienstverlening aan om u te assisteren bij het nauwkeurig en moeiteloos invullen van het aangifteformulier bpm. Bij bpmwaarde hebben we jaren ervaring, en maken stellen we duizenden bpm aangiftes op per jaar. Wij beschikken over de kennis om u te voorzien van een juiste bpm aangifte, of dit nou op basis van de afschrijvingstabel, koerslijst of een taxatierapport is. 

Afschrijvingstabel

Bij bpmwaarde bieden wij de mogelijkheid om BPM-aangifte te doen op basis van de forfaitaire afschrijvingstabel van de Belastingdienst. Deze benadering hanteert een vast percentage voor afschrijving, ongeacht de specifieke kenmerken van uw voertuig, zoals de kilometerstand, of de daadwerkelijke staat / waarde van het voertuig. Dit geldt met name voor oudere voertuigen, doorgaans gemiddeld ouder dan 13 jaar (hoewel dit kan variëren), dit kan een gunstige manier zijn om de bpm te berekenen. Dit is vooral van toepassing op klassieke auto’s, ook wel bekend als oldtimers, evenals voertuigen met een zeer lage uitstoot of elektrische voertuigen. 

Koerslijst

Bij bpmwaarde begrijpen we dat elke situatie uniek is en dat het van cruciaal belang is om de meest gunstige manier van aangifte te kiezen. U kunt BPM-aangifte doen op basis van een koerslijst als dit de meest voordelige methode voor u is. Voordat u uw BPM-aangifte indient, kunnen wij voor u de meest gunstige berekeningsmethode bepalen. Wij zullen voor u verschillende koerslijsten raadplegen, zodat u altijd de meest voordelige koerslijst kunt gebruiken voor uw BPM-aangifte. Het correct gebruiken van de koerslijsten kan zorgen voor besparingen tot wel duizenden euro’s. Afschrijving met een koerslijst is met name bedoeld voor motorrijtuigen die zich in een staat bevinden waarbij BPM- Taxatie methode niet het optimale BPM-voordeel oplevert.

Waarom bpmwaarde?

BPM Aangifte nodig?

Wij helpen u graag met het opstellen van de bpm aangifte voor uw motorrijtuig. Voor een BPM Aangifte gebaseerd op afschrijvingstabel of koerslijst hoeft er geen collega langs te komen op locatie. Neem contact met ons op voor het laten opstellen van een correcte bpm aangifte.

    Waar kunnen we u bij helpen? *