COC Document

Een Certificate of Conformity, ofwel een COC document is een officieel fabrieksdocument van een voertuig. Dit document bevat 52 technische punten van een auto en is afgegeven aan vrijwel alle Europese voertuigen na 1996. Het document kent verschillende benamingen. De officiële term is een Certificate of Conformity, maar zo wordt het document ook wel een CVO of geboortecertificaat genoemd.

Waarom een COC verklaring?

Een COC verklaring versoepelt vaak het import/export proces bij het invoeren van een auto. Een Nederlandse kentekencard in combinatie met het exportformulier deel 2 is vaak niet toereikend genoeg. In dit geval kan er dan een COC document worden aangevraagd wanneer deze niet bij de auto al aanwezig is. Het document toont namelijk aan dat het voertuig voldoet aan de wettelijk gestelde toelatingseisen.

Waarom heeft mijn voertuig geen COC?

Voor het jaartal 1996 was het voor fabrikanten niet verplicht om een COC document mee te leveren. Bij deze voertuigen ontbreekt een COC document vaak en is het helaas niet mogelijk om deze opnieuw aan te vragen. Is het voertuig van 1996 of later? Dan is de kans alsnog aanwezig dat het COC-document ontbreekt. Regelmatig wordt het document niet meegeleverd door de importeur. Wanneer dit het geval is zult u een nieuwe COC-verklaring moeten aanvragen.

COC Document nodig?

Heeft u een COC Document nodig? Een COC document, ook wel bekend als CVO, is een document met 52 technische punten. Dit kan je nodig hebben voor het invoeren van uw voertuig.

    Waar kunnen we u bij helpen? *