Hoe importeer ik een auto uit het buitenland?

Stap 1: Zoek een auto in Duitsland Je kunt op verschillende manieren een auto vinden in Duitsland. Een goede manier om te beginnen is door online te zoeken op websites zoals Mobile.de, Autoscout24.de, enzovoort. Je kunt ook lokale dealers benaderen en hen vragen of ze een auto hebben die je zoekt.

Stap 2: Onderzoek de auto Als je een auto hebt gevonden die je leuk vindt, is het belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je besluit om hem te kopen. Controleer of de auto geen verborgen gebreken heeft, of er schade is geweest en of alle documentatie in orde is. Het kan handig zijn om een onafhankelijke expert in te schakelen om de auto te inspecteren.

Stap 3: Onderhandelen over de prijs Als je besluit om de auto te kopen, moet je onderhandelen over de prijs. Het is gebruikelijk om ongeveer 10% van de vraagprijs af te halen. Houd er rekening mee dat je ook de kosten van het importeren van de auto moet meerekenen bij het bepalen van een redelijke prijs.

Stap 4: Maak de koop rond Als je het eens bent geworden over de prijs, moet je de koop afronden. Dit betekent dat je een koopcontract moet ondertekenen en een aanbetaling moet doen. Zorg ervoor dat alle documentatie in orde is en dat de verkoper de auto heeft vrijgegeven voor export.

Stap 5: Registreer de auto in Nederland Om de auto in Nederland te kunnen gebruiken, moet je hem registreren bij de RDW. Dit houdt in dat je de auto moet laten keuren en dat je belasting moet betalen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten hebt voordat je naar de RDW gaat.

Stap 6: Verzekering afsluiten Je moet ook een verzekering afsluiten voordat je met de auto de weg op gaat. Dit kan je doen bij een Nederlandse verzekeringsmaatschappij.

Stap 7: Transporteren van de auto
Als je ervoor kiest om het transport uit te besteden, kun je het transportbedrijf vragen om het transport voor je te regelen. Maar wist je dat wij als importbedrijf ook het transport voor je kunnen regelen? Wij hebben ruime ervaring met het transporteren van auto’s vanuit Duitsland en kunnen het transport voor je regelen tegen scherpe tarieven.

Stap 8: BPM betalen en importeren
Als je een auto importeert, moet je in Nederland BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) betalen. Dit is een belasting die je betaalt voor het gebruik van de Nederlandse wegen. Het bedrag dat je moet betalen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het bouwjaar, de CO2-uitstoot en de cataloguswaarde van de auto.

Maar wist je dat wij als importbedrijf ook het betalen van de BPM voor je kunnen regelen? Wij hebben ruime ervaring met het importeren van auto’s en zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving op het gebied van BPM. We kunnen het gehele importproces voor je uit handen nemen, inclusief het betalen van de BPM. Dit zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van je nieuwe auto, zonder dat je je druk hoeft te maken over ingewikkelde papierwerk.