Veel gestelde vragen

een BPM Taxatie is het bepalen van de waarde van een voertuig voor de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM).

Een BPM Taxatie is belangrijk omdat de BPM die u moet betalen afhangt van de waarde van uw voertuig. Een juiste BPM Taxatie zorgt ervoor dat u niet te veel belasting  betaalt bij het importeren van uw voertuig

BPM Taxaties worden uitgevoerd door gekwalificeerde BPM Taxateurs. BPMwaarde.nl bestaat uit een team van gekwalificeerde en gecertificeerde taxateurs. 

U kunt een BPM Taxatie laten uitvoeren door bpmwaarde.nl, wanneer u een voertuig importeert van uit het buitenland. 

U hoeft enkel eenmalig een BPM Taxatie uit te voeren wanneer u uw voertuig op Nederlandse platen wilt krijgen.

Een BPM Taxatie bepaalt de waarde van een voertuig voor de BPM, terwijl een APK keuring controleert of een voertuig aan de veiligheidseisen voldoet.

BPM Tegenbewijs is een document dat aantoont dat u recht heeft op een lager BPM bedrag dan wat in eerste instantie is berekend.

Als u geen BPM Taxatie laat uitvoeren, moet u de BPM betalen die is gebaseerd op de afschrijvingstabel van het voertuig hier word er uitgegaan van de ‘algemene’ staat van uw voertuig in plaats van de daadwerkelijke staat.

Wij garanderen u dat u het Taxatierapport binnen 24 uur in ontvangst heeft. 

Er zijn verschillende regels voor het importeren van een voertuig naar Nederland, afhankelijk van de oorsprong van het voertuig en de specifieke eisen van de Nederlandse overheid. De belangrijkste eis is dat het voertuig voldoet aan de Europese milieustandaarden en technische eisen.

Het BPM bedrag dat u moet betalen bij het importeren van een voertuig is afhankelijk van de waarde van het voertuig en de datum waarop het is geregistreerd. Er zijn verschillende tarieven voor BPM, afhankelijk van de grootte van het voertuig en de uitstoot. U kunt het precieze BPM bedrag bepalen door een BPM Taxatie te laten uitvoeren.

Er kunnen invoerrechten gelden bij het importeren van een voertuig, afhankelijk van de oorsprong van het voertuig en de specifieke regels van de Nederlandse overheid. Als het voertuig bijvoorbeeld uit een land buiten de EU komt, zullen er invoerrechten gelden.

U kunt uw voertuig zelf importeren, maar het is vaak verstandig om een ervaren importeur in te schakelen om te helpen bij het verkrijgen van de juiste papieren en het regelen van de BPM en invoerrechten. Dit kan de tijd en kosten besparen. Dit kan onder andere bij bpmwaarde.nl

Afspraak

Bel

WhatsApp

Mail

    Waar kunnen we u bij helpen? *