Waarom een BPM taxatierapport of tegenbewijs nodig kan zijn bij het importeren van een voertuig


Als je een voertuig importeert uit het buitenland, moet je BPM betalen als het voertuig in Nederland wordt geregistreerd. De hoogte van de BPM wordt bepaald aan de hand van de cataloguswaarde en de CO2-uitstoot van het voertuig.

BPM taxatierapport

Een BPM taxatierapport is een rapport waarin de waarde van het voertuig wordt bepaald aan de hand van de staat waarin het voertuig verkeert. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kilometerstand, de staat van het interieur en exterieur en eventuele technische mankementen. Op basis van het rapport kan de BPM worden berekend. Het is belangrijk om te weten dat een taxatierapport alleen mogelijk is voor voertuigen die al eerder in Nederland geregistreerd zijn geweest en waarvan de cataloguswaarde niet meer bekend is.

BPM tegenbewijs

Een andere reden om een BPM taxatierapport op te laten stellen is wanneer je het niet eens bent met de berekening van de Belastingdienst. Als je van mening bent dat de BPM te hoog is vastgesteld, kun je een BPM tegenbewijs aanvragen. In dat geval moet je zelf aantonen wat de waarde van het voertuig is. Een BPM taxatierapport kan daarbij helpen.

Waarom bij ons een BPM taxatie afnemen?

Bij ons kun je terecht voor een BPM taxatierapport of BPM tegenbewijs. Wij zijn gespecialiseerd in het bepalen van de waarde van voertuigen en hebben jarenlange ervaring met BPM taxaties. Wij werken snel en efficiënt en leveren altijd een uitgebreid rapport waarin de waarde van het voertuig nauwkeurig wordt bepaald. Daarnaast hanteren wij een scherp tarief, zodat je niet teveel betaalt voor een BPM taxatierapport of BPM tegenbewijs.

Conclusie

Als je een voertuig importeert uit het buitenland, kan het nodig zijn om een BPM taxatierapport op te laten stellen om de BPM te kunnen berekenen. Dit kan ook nodig zijn als je het niet eens bent met de berekening van de Belastingdienst. Bij ons kun je terecht voor een BPM taxatierapport of BPM tegenbewijs. Wij hebben jarenlange ervaring en werken snel en efficiënt tegen een scherp tarief. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.