WEV Taxatie

Een WEV-taxatie is een cruciale stap waarbij de fiscale waarde van uw auto nauwkeurig wordt vastgesteld. De WEV, oftewel de Waarde in het Economisch Verkeer, vertegenwoordigt kortweg de meest gunstige prijs die u zou kunnen krijgen als u besluit uw voertuig op dat moment zelf te verkopen. Een erkend taxateur schat deze waarde aan de hand van zorgvuldig koerslijstonderzoek, marktwaardenonderzoek, de kilometerstand, en eventuele mankementen en/of schade. Een WEV-taxatie is van essentieel belang in diverse situaties, zoals belastingaangiften, zakelijke beslissingen, financiële transacties, en meer. De waardebepaling door een deskundige taxateur zorgt ervoor dat u altijd beschikt over een nauwkeurige en up-to-date waarde van uw voertuig, wat van groot belang kan zijn voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden.

Zakelijk naar privé

Wanneer u overweegt om een auto van zakelijk naar privé over te brengen, is een Waarde in het Economisch Verkeer (WEV) taxatie van essentieel belang. De belastingdienst heeft namelijk deze fiscale waarde van uw auto nodig, omdat eventuele boekwinst belast is en boekverlies aftrekbaar kan zijn. Met een WEV-taxatie uitgevoerd door onze taxateurs voldoet u aan de strikte voorwaarden van de belastingdienst. Tijdens de WEV-taxatie wordt de waarde van uw auto vastgesteld met behulp van zorgvuldig koerslijstonderzoek, marktwaardenonderzoek en dagwaarde-onderzoek. Daarnaast spelen factoren zoals de kilometerstand, eventuele mankementen en/of schade een belangrijke rol. Het is belangrijk op te merken dat mankementen en schades de WEV-waarde kunnen verlagen. De waardebepaling door onze  taxateurs stelt op een solide en verantwoorde wijze de overnamewaarde vast. Dit doen wij altijd met de grootst mogelijke zorg, omdat wij als geen ander begrijpen wat ondernemers nodig hebben.

Privé naar zakelijk

Bent u de trotse eigenaar van een privéauto en runt u uw eigen bedrijf? Dan is het wellicht de moeite waard om te overwegen om uw privéauto om te zetten naar zakelijk gebruik. Waarom? Omdat vanaf dat moment de kosten die u maakt, kunnen worden geboekt als zakelijke kosten. Denk hierbij aan brandstof, verzekering, onderhoud, APK-keuring, motorrijtuigenbelasting, afschrijvingen, parkeerkosten, tol, en nog veel meer. Het is een slimme zet om uw bedrijfskosten te optimaliseren

WEV Taxatie nodig?

Een WEV Taxatie houd in dat de waarde economisch verkeer word bepaald. Dit kan voordelen met zich mee brengen. Dit voordeel is van toepassing van zakelijk naar privé als vice versa. Wij stellen graag een WEV Taxatie voor u op. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

    Waar kunnen we u bij helpen? *